Lyckat uppstartsmöte 14/1

Hej!
Tack alla ni som var med och medverkade igår på vårt möte! Det känns hoppfullt att se och höra era berättelser och inse vilken kunskap var och en besitter utan att veta om det. Förer som inte var med igår, ska jag försöka sammanfatta träffen här.
Jag hälsade alla välkomna och gjorde en snabbpresentation av mig själv, Irma och Pia (Som dessvärre blivit inbeordrad att jobba strax innan vår träff)
Jag lämnade över ordet till Monica och Lilly som båda är aktiva i Attention Kronoberg. De berättade om deras erfarenheter inom Attention och hur de arbetar. Lilly föreläser en del och har haft egna samtalsgrupper. Monica är kassör och arbetar med diverse saker i föreningen. Två eldsjälar alltså.
De lämnade över en hel del material till oss och berättade att vi är välkomna att kontakta dem om vi behöver stöd och hjälp. Tack för det!
Vidare berättade vi om de förfrågningar vi fått.
1.Inbjudan för dialog med skolchefer. Ang en ev. resursskola m.m. De lämnade över bollen till oss. “När vi är redo”

2.Inbjudan för ett eventuellt samarbete för kommande event tillsammans med tillgänglighetsrådet och Sossarna i Ljungby Kommun. 16/1 kl 10:30 Biblioteket, Ljungby.

3. Inbjudan för presentation om NPF och Attention Ljungby hos Ljungby frivilliga samhällsförening och Magnus Wallinder.

I dagsläget är det jag (Hannah) Irma och Pia som är aktiva, men söker fler som vill vara aktiva, då det blir mycket för oss att dra på tre personer.

I april är det också dags för föreningsmässa på Ljungby Arena där vi önskar stå.

Efter detta pratade vi om hur vi ska jobba framåt. De saker som framgick var: Starta föräldragrupper. Sprida information till politiker/samhälle om NPF och vad det innebär. Samt att vi vill nå ut till ännu fler. Ev. annonsering på soc, psykiatrin, VC etc. Vi ska se till att få rätt grafiska profil och sedan ordna det. Tills dess tänker vi att vi tillsammans sprider ordet.

Nästa träff är 11/2 kl 18:00 på ABF, och tills dess önskar vi att var och en skriver ner sin “story” och sedan jobbar vi utifrån det. En “lära-känna-träff” alltså.
Vi kommer också avsätta tid för att diskutera hur vi skulle önska att samarbetet med kommunen var. Skolan först och främst, då det är de som öppnat upp för ett samarbete.

Jag hoppas att ni är lika taggade som jag och att vi ses vid nästa träff!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close