Kommunen bjuder in till samarbete

ur Smålänningen 7 dec. 2018
Hans Holmquist och Jenny Wikby är skolområdeschefer i Ljungby kommun. 
Ljungby Barn- och utbildningsförvaltningen i Ljungby kommun är positivt inställd till ett framtida samarbete med Attention Ljungby.
– Detta är ett oerhört viktigt område, och det är viktigt att vi har en dialog med samhället och de berörda, säger Hans Holmquist, skolområdeschef. 

Smålänningen har i en tidigare artikel berättat om Pia Wallenborg, Irma Moilanen Jannesson och Hannah Wahlman som startat Attention Ljungby som är en stödgrupp och ett nätverk för både de med någon NPF-diagnos och deras anhöriga.
De vill få till ett samarbete med Ljungby kommun för att ge råd och dela med sig av sin erfarenhet om hur det är att leva med en eller flera NPF-diagnoser, framförallt inom skolan.
På barn- och utbildningsförvaltningen på Ljungby kommun välkomnas Attention Ljungbys initiativ av förvaltningschef Nils-Göran Jonasson och skolområdescheferna Hans Holmquist och Jenny Wikby.
Jenny Wikby berättar att personal från skolan i Ljungby varit på en föreläsning i Växjö som anordnades av Attention Kronoberg, och att detta varit mycket uppskattat. De har ännu inte varit i kontakt med Attention Ljungby.
– Det syfte som du beskriver att Attention Ljungby har är oerhört viktigt. Dialogen är grundläggande i vårt arbete och vi ska vara lyhörda och vill ta del av deras erfarenheter, säger Hans Holmquist.
Nils-Göran Jonasson välkomnar gruppen att vända sig till förvaltningen när de är redo.
– Till att börja med vill vi gärna träffas och sen kan vi utveckla ett samarbete, säger Jenny Wikby.

Föregående

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close